نحوه برخورد با بدحجابی در دانشگاههای بزرگ
مسئولان دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، علامه طباطبایی، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی اصفهان، اصفهان، مازندران، تبریز و بوعلی همدان در گفتگو با خبرگزاری مهر از جزئیات برنامه های خود برای برخورد با بدحجابی دانشجویان خبر دادند.
به گزارش مهر، با تشدید اعتراضها به مظاهر بدحجابی در کشور بسیاری از مسئولان بر مبارزه با بدحجابی در دو بخش ایجابی و سلبی تاکید کردند و عده ای از نمایندگان مجلس در کمیسیون فرهنگی خواستار ارائه توضیح در این باره از سوی وزیر کشور شدند. از سوی دیگر معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خواستار برخورد بدون مسامحه با بدحجابانی که پذیرای تذکر نیستند شد و همزمان دانشجویان دانشگاه تهران نیز با امضای طوماری اعتراض خود را به وضعیت بدحجابی در کشور اعلام کرده و خواستار مبارزه با آن شدند.
مسئولان دانشگاهی عمدتا معتقد به انجام فعالیتهای فرهنگی برای جلوگیری از بدحجابی در مرحله نخست هستند و رویکرد ارشادی را نیز گزینه مناسب دوم می دانند. در این گزارش نظرات 11 مسئول دانشگاهی منعکس شده است.
محرومیت از تحصیل ؛ جریمه بدحجابان دانشگاه علامه طباطبایی
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با مهر با تشریح نحوه برخورد با بدحجابان در این دانشگاه از احضار دانشجویان بدحجاب به کمیته انضباطی خبر داد و گفت: برای برخی بدحجابان که به این نوع پوشش مصر بوده اند یک تا دو ترم تعلیق از تحصیل حکم انضباطی صادر شده است.
دکتر قادر پریز افزود: تعداد بسیاری از دانشجویان به دلیل بدحجابی تذکر دریافت کرده اند اما به دلیل محرمانه بودن آمار و ارقام در کمیته انضباطی امکان اعلام تعداد دقیق آنها وجود ندارد. تعداد این افراد کم نیست اما در دانشگاهی که 16 هزار دانشجو دارد عددی کوچک به شمار می آید.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی این افراد را دانشجویانی نامید که پیش از احضار به کمیته انضباطی از سوی مراجع مختلفی تذکر دریافت کرده اند و تاکید کرد: بسیاری از احضار شدگان تذکرات مکرری از طرف روسای دانشکده ها و سایر مراجع فرهنگی دانشگاه به دلیل بدحجابی و مشکلات اخلاقی دریافت کرده اند. تعدادی از این دانشجویان نیز در جلسات فرهنگی و ارشادی شرکت کرده اند اما بر تخلف خود اصرار ورزیده اند که مستندات مربوط به این رفتار نیز موجود است.
قادر پریز با اشاره به اینکه در طول یکسال گذشته تعداد این دانشجویان بسیار زیاد بوده است به مهر گفت: هر هفته افرادی به کمیته انضباطی احضار می شوند و تعداد آنها روز به روز و هفته به هفته متفاوت است. با این افراد مطابق ایین نامه انضباطی برخورد می شود و احکامی نظیر تعلیق از تحصیل، یک ترم یا دو ترم با احتساب سنوات و یا بدون احتساب سنوات برای آنها در نظر گرفته می شود.
هفت تذکر دهنده حجاب در دانشگاه علامه
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه های این دانشگاه برای اجرای طرح عفاف و حجاب گفت: از دو سه سال پیش طرحی را آغاز کردیم که طی آن در هر دانشکده فردی با درجه تحصیل لیسانس انتخاب شد و با آموزشهایی که به آنها داده شد روش تذکر و یادآوری را فرا گرفتند تا بتواند با عاطفه و نرمی به دانشجویان تذکر دهند. بر اساس این طرح اکنون هفت نفر در هفت دانشکده علامه حضور دارند که درباره حجاب و عفاف در صورت لزوم تذکر می دهند.
صدرالدین شریعتی افزود: شیوه کار این افراد تذکر دهنده به این صورت است که ابتدا به خود فرد تذکر می دهند. اگر فرد اصلاح شد اطلاعی از وضعیت وی به مدیر دانشکده ارائه نمی شود اما چنانچه فرد اصلاح نشد به مدیر دانشکده اطلاع داده می شود و در صورتی که احساس شود افرادی تمردهای ذاتی دارند به کمیته های انضباطی هدایت می شوند که آنجا هم در مراحل اولیه تذکر داده می شود.